Saturday, July 30, 2011

Goldcoast Morib

assalammualaikum w.b.t

menghabiskan masa di goldcoast morib bersama aisyah n abg goyen. mane dekna?? dekna tak larat nak ikut. so dia dok umah jer. 
sblum bersantai di goldcoast morib, kami ke rumah along dlu. ada kenduri sedikit sempena nak bulan ramadhan ini. sebelum tu, ekin ucapkan selamat berpuasa utk sume yg beragama islam. semoga kite bersama2 menjalankan ibadah ini dgn sebaik mungkin beserta melalukan amalan yg baik2.;)

kami betol2 bergembira kat gold coast.
walaupon dak aisyah ni kecik, tp tu bukan penghalang utk dia main gelongsor kat situ.
mula2 jer takot, lepas tu, dia la juara. hehehe

6.30 baru gerak balek umah. aisyah siap tak nak balek.
tp takpe kakak, dekat jer goldcoast tu, nnt kte dtg lagi ye.
hehehehe sukenye dia. alolololo.

smpai dlm kreta, benda pertama aisyah amik susu.
sekelip mata jer habis. wahhhhh lapar sungguh kamu ye.
selepas minum tido. haishh penat habis ni. :)


nak pegi kenduri umah along. 


kami da penat.  dlam kereta nak blek umah. byebye goldcoast:)



semangat kami.

da habis.
:)

Tuesday, July 26, 2011

no title :)

assalammualaikum w.b.t

cargas cargas cargas..
nak buka puasa ape ari ni..
hmmm terasa nak makan ayam paprik .

barang sume ade ! 
yahoo, senang la nak operasi.

kepada kamu kamu kamu yg berpuasa,
selamat berbuka puasa.
mana yg tak tau nak masak ape, try la masak ayam paprik.
bukan sahaja mudah, tp enak sgt ..:)

dah tu jer nak cakap.
bye

Monday, July 25, 2011

memasak

assalammualaikum w.b.t

sronok belajar sesuatu yg baru. semakin byk kite belajar benda baru, semakin byk pengalaman dan pengetahuan yg kite dpt.. ewahh da macam hipotesis sain la plak kan =_=" .. ape aku merepek ni. hehehe

kepangkal jalan blek, sebenarnye ari ni ekin buat SERAWA DURIAN. nape la name dia serawa. pelik jer .. hhehe tp takpe la, pagi2 da call mak cik rohana tnye macam mane nak buat.

akhirnye siap!!!! SERAWA DURIAN yg tampak enak.
actualy, semangat memasak semakin meninggi dlam diri ni. 
jd layan jer la. :)

Sunday, July 24, 2011

Balek Kampung

assalammualaikum w.b.t

hari yg indah klu dpt balek kampung. bukan senang dpt balek kampung wlupun kampung dekat jer sebenarnye...huhuhuhu
tp hari ini, dpt juga balek kampung... 
fokus utama tentulah ke suatu tempat yg paling bermakna buat diri ini..

selepas tuh, baru la jumpe nenek n atukk!! :D
syukur, kami langkah kanan sbb kan tgh musim buah.
adalah durian n manggis.

bermula lah sesi pencarian durian n manggis di dusun.
tp tak larat la, banyak sgt nyamuk.
bila da petang, da penat, ape lagi ayuh pulang kerumah.
trima kasih atuk dan nenek..
sayang sgt.. muahhh..:D

muka excited masuk dusun. lepas tu takot.
 muka aisyah da bosan dalam dusun.
 ini dusun. :D





da habis dahh..:)

Tuesday, July 19, 2011

taman permainan

assalammualaikum w.b.t

petang ini sy menjalankan tugas utk mnjga anak buah kesayang iaitu aisyah.
rancangan kami utk ke dataran bnting.:D

aisyah main sakan, smpai tak nak blek.
umpan dgn aiskrim baru nak balek ye... haishh budak zaman ini. pandai sungguh. hehe

teringat balek zaman budak2 dulu. wahh sronoknye. 
indahh...! 

bahagia btol dapat g taman ye! hehee


 mana la kakak belajar senyum macam ni. cikkin tak ajar pon. poning .. hehehe














teeheeeee.. jom balik. da lewat! nnt mami marah.. 
bye sume..:D

Monday, July 18, 2011

Rumah angah

assalammualaikum w.b.t.

hari Ahad ari tuh, adela buat sedikit kenduri di rumah angah. buat bacaan tahlil dan juga yassin. Yela , kan da nak masuk bulan ramadhan al-mubarak.

Hari yg sgt best. sbb dpt jumpe fmily. lama da tak jumpe. rindu sgt kat sume anak2 kakak. hmm :D
malam plak pegi umah alang. hmmm jumpe anak2 dia yg tak ikut mase kenduri sbb kaki berbalut. jatuh bukit. hishh merisaukan btoll.. 
paling indah, men dgn idlan, budak paling nakal di alam semesta! hehe
hari sgt indah, jika ade mereka semua. 
cikkin syg kamu2 sume tau! :D

sebelum org ramai dtg, kite bergambar dulu ye. 



 makan kenyang2 dlu. nnt org da ramai, takde la kamu susah2. :D



aisyah si kecil nakal.  

terima kasih meluangkan masa di blog ekin! :D
wasalamm.

Saturday, July 9, 2011

Pameran Flora kat Putrajaya

assalammuailaikum

sape yg pergi pameran flora kat putrajaya smalam?
best kan kan kan?
hehehehe

utk pertama kalinye ekin pergi pameran bunga macam tuh.
suke suke suke.
cantik2 bunga tuh.
nant bg sy bunga ok???? hehe

siap ade pertunjukkan bunga api lagi.
mmg best dan cantik.
lama plak tuh..
haaa smpat berangan. hehehe

seperti biasa, ekin tak lupe bergambar sebagai kenangan la . :)
kali ni berjalan bersame2 opah aida, sepupu dia, n jgk mak mbong.hehe 


 adik sy. 
 :)


















habis dah.. :)
jom pulang..trima kasih meluangkan mase di blog ini.. ehehee