Friday, December 31, 2010

kau!!!!!!!!! CINTA HATIKU

ASSALAMMUALAIKUM



hye sumer.... sedar tak sedar , ari isnin ni ekin da start praktikal... slalunye masuk kelas balek jumpe kawan2... tp skrg da tak de lagi sume tuh... sesungguhnye AKU SGT MERINDUI KAMU SEMUA KAWAN!!!

hati ni rase sedih, suke, tkot, becampur2.... semoga semua OMD 5OC takkan penah lupe kan diri ni... byk kenangan yg da kite lalu bersame.. ade suke, ade duka.... 
sume tu, akan jd kenangan yg takkan penah dilupakan... pada sume kawan2, semoga berjaya dan bahagia ... ekin sentiase mendoakan kalian smua....

selamat berpaktikal ari isnin ni ok.... 

ekin letak gmbar ni jer... bukan bemaksud yg lain dilupakan.. takk... sume nye saya ingat...hehe

bye sume..;)

Thursday, December 30, 2010

HARI PERSANDINGANKU!!

Assalammualaikum



hye sume.. haaa hari persandinganku... jgn tekejut or tesedak k... bukan ekin kawen la... ekin amik gmbar berbaju kahwen jer...hehehe

pengalaman yg sgt menyeronokkan.. ekin mmg suke...
gmbar ekin ade 1 jer..
nant da dpt yg lain tu, ekin uplod k.. korang tgk k...;)

actually ekin n aida saje2 jd model pengantin.. tolong my sister yg ade butik pengantin.. 
cantik2 tau.. klu korang ade yg nak kawen ker, g la page kakak ekin kat facebook..


click jer ni:  BUTIK KAKAK EKIN 

ekin tak dpt nk celoteh panjang la .. sbb ekin bukan kat rumah...
ni kongsi laptop..hehe
sory ye aida....;) aida ni partner ekin mase photoshoot tadi.. nak tau dia plak??

click jer ni:   AIDA


ni jer pic yg ktrg ade.. yg lain nant da dpt, ekin akan uplod...;p

k uuoollzz, bye..;)

Tuesday, December 28, 2010

lorong hitam .. grrr.....

assalammualaikum

hati masih sedih sbb adik da jauh.... tiap hari call dia.. ya ALLAH sedih btol dgr suara dia... harap2 dia dapat tahan minggu orientasi ni.. pasni iAllah suma ok jer...
ok, habis da perasaan2 sedih ni... adik pon g blaja... boring plak kan sedih jer... haa jom story morry...hehe
 penah dgr lorong hitam tak???  selame 20 thun hidup kat kawasan Selangor ni la petama kali ekin dgr lorong hitam. dkat The Mines... hehe truk btol diri ni.. macam rabbit dok bawah tempurung... 
aida yg bgtau pasal lorong hitam ni.. tp bukan la lorong hitam yg bawa maksud tak baik....
dlm lorong hitam ni ade tasik ... tp ktrg tak dpt pegi lorong hitam semalam sbb hujan.. 
tp tak pe la.. sbb mase tu ktrg lapa sgt.. kol 3 lbey bru makan tau.. ni sume sbb esan... 
menunggu dia macam ape jer.... seb bek la kawan .. haishhh .. nak tau sape esan???
haa click je name kat bwah ni korang tau la dia..heheh

sampai je the mines ktrg trus cari foodcourt... ekin jalan da lambat sbb dlm otak nak makan.. macam zombie nak otak manusia..hhehe
akhir nye dpt jgk makan.. ahhhh.. nyaammmm nyaaammmmm!!!! 

lepas tu , mesti korang sume da tau ape yg ktrg wat kan... haaa sesi begambar la...
perut pon da kenyang kan..heheh ape lagi... 
ready....... 1.......2.............cheesseee!!!!! hehehehehe
 ni la sedikit sebanyak kenangan semalam...









lepas da geledah2 , jalan2 1 the mines, aida n esan ajak pegi karoke.. so , even time tu ekin tgh demam, tp tetap jgk pegi,,heheheh semangat nak melalak tu ade..
haa ktrg nyanyi 15 lagu.... 
aida gler layaan time nyanyi.. tegelak2 ktrg...heheh
 kuar karoke, tekak ekin makin perit.. 
balasannye, batukku semakin truk... ;(
heheh tapi tak pe la, yg penting kite ENJOY!!!!!! hehe

ni pic mase karoke







haa sronokk..hehe
lepas da melalak, ktrg pon blek. anta esan kat hostel dia blek..;)

belah malam plak, jumpe BFF mase skola plak.. ahhhh rindunye... bayangkan selame cuti sem yg panjang ni,
ktrg tak de mase langsung nak jumpe.. masing2 sebuk dgn hal masing2... smlm jumpe mmg sronok.. terubat rindu kat dorang... hehehe

syg korang.. dan trima kasih buat hidup ni lebih bemakne dan ceria...;)
mmuahhx....

ok, ekin cter smpi sini ye..;)
bye sume....

Saturday, December 25, 2010

HAPPY BETDAY!!

-assalammualaikum-

hye..;) da dua hari ekin tak update blog ni.. haishh rindu plak nak membebel..kan kan kan...;)
haa ok, oleh kerana da dua hari tak bebel, ari ni byk kot nak bebel.;) 1st of all, congratulation kepada student PMR.. ok, jom start story....

MEDICAL CHECK UP ADIK

ari khamis, pegi hospital.. teman adik wat medical check up utk g U nant..  boring btol menunggu.. seb bek bwk si kecik aisyah.. so tak de la bosan sgt..;) mase tunggu tu, mcm 2 reaksi aisyah buat,, mungkin dia pn bosan kot..hehe, contoh2 reaksi dia ialah;




haa, sian aisyah...;) bosan benar... smua org di pandang..hehe
habis je urusan adik tu, ktrg bawak aisyah g taman sebagai balasan sbb dia da lame menunggu.. aisyah pon apelagi, main la dgn semangat... suke btol tgk dak kecik ni...;)


BUAT KEK HARI JADI

haa, FATIN ILANI, ade soh letak cara masak2 kan,, tp ni ekin tak letak care masak, letak gmbar kek yg ekin wat jer.. cara2 nak buat nant akan saya letak kan di masa yg lain ok...?? TUNGGU...................;)

ok, dekna ade tempahan kek, so ekin tolong la dia...  mmg best wat kek, tp nak cuci tu, ahhh tension jer..
haa nak tgk tak hasil nye???? TARAAAA!!!!!!!!! EHHE  ni la...


ha ni kek berinspirasi kan topeng ape ntah name dia.. ekin pon taktau, lukis jer ikut topeng tuh.... haa cantik tak??? ok jgn ingat ekin buat satu jer,,, ekin wat dua tau... satu lagi untuk anak buah ekin... betday dia semalam .. tp bukan buat sorang, dekna yg byk buat.. ekin wat hiasan je ... malas nak bancuh..eheheh
haa lagi satu ekin wat kek upin dan ipin.. ni la gmbar kek tu..;)


ha ni la dia..hehe tp upin ipin ni tegelap sikit... ekin men lukis jer,, sebab anak buah ekin yg idlan ni mmg suke sgt upin dan ipin.. so ekin berusaha jgk ...;)
happy sgt, sbb budak2 tu suke tau... mase ni smbut betday idlan yg ke 3 thun... lepas siap ni ktrg pon siap nak g umah idlan kat subang... mase dlm kreta, ekin, adik , dgn anak dekna, aisyah begambar sakan la dulu... macam biase.. ktrg kan gler cmera,, tak tekecuali gak dak kcik aisyah ni,,heheh 






sronok begambar dlm kreta..;) smpai umah alang petang.. so lepas maghrib ktrg , mulakan majlis.. tp buat kecik2 jer.... ;) best sgt sbb idlan n kimi potong kek bersame makcik yg comel ni..hehehe lebih2 je.. ;) 
ni la dia..


happy betday idlan... muah muah muah...;)
ok, habis cter untuk semalam.. 
ari ni dekna ade tempahan kek lagi.. tp dia ade keje ...
make up kan pengantin.. so ekin wat kek lagi.. tp ekin soh dekna bakar dulu kek sbb seperti biase ekin mmg malas..hehehe
so lepas da sejukkan kek selama 1jam, ekin mula kan operasi menghias...;)
tp ari ni, abg ipar ekin tlong same.. sbb dia byk idea..
nak tgk hasil nye?? haaa ni la....



see!!!! haaa mmg sedap ni.... kek smalam pon sedap sgt....  so sape2 nak tempah, bley tempah kat dekna ok....hehehehe 

haa panjang lebar da membebell.. korang komen la kek tu ye??
ok la, nant ekin bebel lagi k.... 

bye readers....;)

Wednesday, December 22, 2010

"AKU MASIH DARA!!!!"

-assalammualaikum-
haa!!! title tak bley bla kan..heheh ni bukan pengakuan , ni tajuk cerita yg ekin tgk tdi.... cter dia bley tahan la... memberi keinsafan.. ;)

sblum tgk wayang, ktrg beli sushi n aiskrim.. ahhh enak sungguh... lepas tu g foodcourt makan yeemee sezling plak... ahh btol2 masyukkk perut ni ..hehehe 

hari ni, kene amik adik muiz skali kat subang.. so, ktrg pon truskan pejalanan ke subang amik adik dia.. ingat kan adik jer, rupenye anak buah dia pon ikut same.. hehehe penuh kreta.. aaawww macam da ade anak plakk.. haaiiissshh ... tak sudah2 berangan...heheh

mase tunggu kat dlm kreta, makan burger plak.. makan lagi...hehehe mmg semakin kembang la ekin... then, ktrg beli sundae MacD utk anak buah muiz.. makan ais krim lagi... ari ni 3 kali makan aiskrim...
sweet btolll.....;)

tp korang, ari ni mmg ajaib.. sbb ekin tak snap pic 1 pon... macam tak pecaye tau... 1 pic pon tak de..
so tak dpat la nk show pic kat sini... ;(

heheheehe ape2 pon, BEST!!!!

bye readerss...;)

Tuesday, December 21, 2010

bawak adik jalan2.... ;)

-assalammualaikum-

hyehyehye!!! tadi kuar bawak adik.. teman dia beli baju kurung sikit.. ye la, dia nak masuk U da minggu ni...
tinggal la daku keseorangan lepas ni.. so ikutkan je la ape yg dia nak...hhuhuhuhu sedih ni.. sedih...HAHAHA!!
ekin siap bgitu awal ari ni.. menunggu muiz smpai tetido... sblum tida da tentu la ade pose2 dulu..;)





amik gmbar smpai tetido... lepas da dpt baju yg dicari, ktrg g makan... kali ni ekin tak blanjer dia, nak tau kenape?? sbb dia kaya ari ni....hehehe hari ni seronok borak pasal adik nak kawen dgn atuk muiz... habis la aku kalau dia kawen dgn atuk muiz... hancur harapan... klu di layan adik yg bername suhaila ni, tak hbis 1 tahun.. seb bek adik... layan kan je la...hehehe  pastu mula la angin dia smpai, nak tgk pantai plak... jd ktrg teruskan la pejalanan ke PANTAI MORIB... tp malangnye nasib adikku ini sbb pantai kering kontang...heehe sedih tgk dia...;)


ni la dia.. melepaskan rindu kat morib.. pasni da g kelantan, susah la nak ke morib...;)
rindu punye psal, siap peluk tiang morib ag...  




gmbar gelap.. da malam.. tp nak jugak begambar.. ye la, klu tak de gmbar, cam tak semangat jer nak tulis blog ni... so walau ape pon tejadi, gmbar itu penting..;)
esok, teman adik g medical checkup ...  dia ni nak pegi blaja macam nak pindah.... haisshhh... ;)
tp takpe, nnt dia blek mesti bwak tudung byk2.. budu... cadar katill... patung.. kat sane kan murah2 barang2 macam ni. untung la ...!!;)

ok la syg2... bye..;)

Monday, December 20, 2010

-assalammualaikum-

malam ni ekin lapa gler.. seharian di rumah membuatkan perut ni lapa sgt..hehe dan akhir nye Tuhan memberi kurezeki, bile muiz call nak bawak ekin g makan.. ni la wajah gumbira ekin bile dpt makan tadi.....heheh

 -KFC<3-

terima kasih kepada sayangku muiz yg belanje sy makan kfc td... niat mmg nak diet sbb da GUMUK sgt, tp nak wat cmner...hehhe ahhh bia je la gumuk .. yg penting hati senang...hehehe 
tadi ekin makan dinner plate and tak lupe cheesy wedges !!! ooo sgt sdap...hehe
ni dia,,,,,,,

dinner plate


cheesy wedges...

kerana begitu lapa, ni sume ekin makan sorang tanpa bantuan muiz langsung.hehe muiz makan sikit jer... kenyang agak nye tgk ekin makan byk sgt...hhehe


see!! hehe muiz makan burger jer... konon jer.., tp asyik nak curi makanan org jer...;) tp takpe, sy tak kedekut la syg..heheh 
nway, thank banget da blanje ekin makan... sgt sedap, dan sgt kenyang skrg.... heheh

bye readers...;) 






jalan2...;)

assalammualaikum..;)

semalam boring sgt... sorang2 jer kat umah.. tak tau nak wat ape.. ingat kan ekin jer yg bosan, rupenye aida kat umah dia pon bosan gler... ktrg chat IM kat fb.. tibe2 trus ckp nak kuar g jusco bukit tinggi Klang.. jam kat dinding da pukul 5 lebey.. ahhhh kelam kabut besiap... pukul 6.30 aida smpai umah , cadang nak tgk wayang, tp memandang kan, waktu da lewat, ktrg g jlan je kat sane n makan... 

haa , ni la.. wlupun kelam kabut nak siap, tapi tgk la..hehe
rase macam artis plak smlam. siap ade secret admirer mintak fon no mase ktrg kat OLD TOWN cafe.. tp ekin bg no aida..heheh sian aida....  

haa ni la aida... no aida ni la ekin bg kat org suruhan tu..heheh jgn mara ye syg.....
lepas tu ktrg makan dgn riangnye... ahhh sedap.... 
da siap makan, ktrg blek.. aida lepak kat umah dulu, so b4 dia blek, smpat jgk la snap pic..hehe kaki gmbar la kate kan.. 



tak de keje namenye ni.. bosan la katekan....
wlupun sekejap, tp best sgt.. sbb bukan senang nak kuar same aida ni. ye la masing2 ade komitmen sendiri... pape pon.... I LOVE U LA AIDA...!! 
HEHEHE thank for da great moments between u and me..;)

bye....;)

-assalammualaikum-

alhamdulillah , dpt jgk ekin buat blog atas pertolongan FATIN ILANI DAN ADIK2NYE dan juge YATIE EPISODE... klu tak de dorang ni , putus ase la ekin nak wt blog.... lepas ni, dpt la ekin update coretan hidup sya kat blog ni....hehe terlalu gembira sebentar....;)

SALAM PERKENALAN daripada syakina bt jaffar.. semoga kite dapat byk manfaat dan ilmu daripada blog ini nant.... kepada semua pembaca, jom jadi followers ekin k....;)

bye...;)